Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Formule E keert terug naar Londen: racen tegen de klok in en circuit deels in- en outdoor!

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 maart 2019 13:47 • Print artikel

De Formula E heeft een terugkeer in 2019/20 naar London aangekondigd. De elektrische raceklasse gaat rijden bij de ExCeL expositiehallen in de Docklands. Voor het evenement is een meerjarig contract afgesloten en gaat in het weekend van 26 juli voor het eerst plaatsvinden. Overigens moet deze datum nog officieel bevestigd worden door de World Motor Sport Council.

Formula E London Docklands

Het stratencircuit heeft een lengte van 2,4 km en gaat in het ExCeL-gebouw van start en heeft 23 bochten. Het circuit wordt tegen de klok in gereden en gaat ook langs de waterlijn van de Docklands. Eerder reed het kampioenschap in Londen in het Battersea Park. De FE reed daar in de eerste twee seizoenen van het kampioenschap. Door tegenstand van de lokale bevolking stopte de race in het park.

“Ik ben ongelofelijk blij om het FIA Formule E kampioenschap en het elektrisch racen terug naar het Verenigd Koninkrijk te brengen”, zei FE-directeur Alejandro Agag. “Ieder motorsportkampioenschap zou er van houden om een evenement in Londen te hosten. Dit is al een tijd een wens geweest en we zijn blij om een nieuw thuis in de Royal Docks bij het ExCeL Londen gevonden te hebben.”

“We hebben een groeiende basis van geďnformeerde en gepassioneerde fans in het Verenigde Koninkrijk en deze race voegt meer toe aan een fantastische sportzomer als een evenement van wereldklasse, waarvan we hopen dat Londenaren er trots op zijn. De Formule E komt terug en gaat ver met pure race-opwinding. Het is ook een sterke boodschap voor Londen om de vervuiling in de binnenstad aan te gaan door schone technologie en elektrisch duurzame mobiliteit te promoten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS