Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Formule E houdt waarschijnlijk een race-simulatie op Donington Park voor tweede generatie auto's

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 april 2018 14:28 • Print artikel

Een laatste groepstest voor de tweede generatie FIA Formule E-auto's gaat aan het einde van oktober plaatsvinden op Donington Park. Bij de test moet ook een volledige racesimulatie gaan plaatsvinden, welke in 2014 ook al uitgeprobeerd werd.

Formula E

Volgens het Amerikaanse E-racing365 gaat een soortgelijk raceweekend gehouden worden en ook de procedures in de paddock worden doorgevoerd, om zo goed mogelijk een raceweekend te simuleren voor het seizoen 5. Het seizoen gaat daarna waarschijnlijk van start in december in Riyad. De verwachting is dat de test in juni tijdens de World Motorsport Council wordt bevestigd.

De test gaat plaatsvinden op Donington en daarna worden de auto’s en de paddock infrastructuur naar Saudi-Arabië overgebracht. De keuze voor het Engelse circuit is waarschijnlijk omdat diverse teams zoals Dragon, Andretti, NIO, Techeetah, maar ook Formule E Holdings daar gevestigd zijn. Op het circuit worden tijdens de test waarschijnlijk aanpassingen doorgevoerd met tijdelijke chicanes om het karakter van de stratencircuit na te bootsen.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS