Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Eerste autosportoverwinning van Jaguar sinds 1991, Mitch Evans wint zevende race van FIA Formule E in Rome

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 april 2019 18:45 • Print artikel

Mitch Evans heeft historie geschreven voor Panasonic Jaguar Racing door het team zijn eerste Formule E-overwinning te bezorgen. Tijdens de E-Prix in Rome was de Jaguar oppermachtig. Het is de eerste autosportoverwinning van Jaguar sinds 1991.

Mitch Evans Panasonic Jaguar Racing Formule E

Tijdens de kwalificatie – die van tijd tot tijd door regen werd verstoord – legde Evans op indrukwekkende wijze beslag op de tweede startplaats. Zijn teamgenoot Alex Lynn kwalificeerde zich als negende, maar kreeg een tijdstraf vanwege het overschrijden van het maximumvermogen. Daarom startte Lynn de race vanaf de 21e startplaats.

Attack Mode leidt tot overwinning
Al vroeg in de race kwamen meerdere auto’s met elkaar in botsing, waarna de race werd afgebroken. Na de herstart wist Evans met behulp van de Attack Mode in bocht 11 de leiding van DS Techeetah-coureur André Lotterer over te nemen. Lotterer activeerde op zijn beurt een ronde later Attack Mode, maar Evans verdedigde zich uitstekend sleepte zo de eerste overwinning voor het team in de wacht. Panasonic Jaguar Racing bereidt zich nu voor op de E-Prix van 27 april in Parijs.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS