Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

De FIA doet uitspraak: Audi Sport ABT Schaeffler schendde de technische en sportieve reglementen

Uitgegeven door Jessica Ratering • 3 december 2017 15:33 • Print artikel

Zondagochtend leek alles goed te gaan voor Audi-coureur Daniël Abt. Hij vertrok in de Hong Kong E-Prix vanaf de derde positie en de coureurs voor hem Felix Rosenqvist en Eduardo Mortara maakten beide een fout, waardoor de Duitser naar voren kon schuiven. Abt bereikte als eerste de finishlijn, een mooier verjaardagscadeau kon niemand bedenken. Op zijn vijfentwintigste verjaardag scoorde de Duitser vijfentwintig punten en zou daarmee het kampioenschap van de Formule E aanvoeren. Helaas werd later deze dag, door de FIA, het bericht naar buiten gebracht, dat Abt een DQ aan zijn broek kreeg.

Daniel Abt Formula E Audi


Uit de inspectie, van de auto van Audi Sport ABT Schaeffler, blijkt dat sprake is van een schending van de technische en sportieve reglementen. De verklaring van de FIA luidt als volgt: "De FIA-veiligheidsstickers (barcodes) op de inverters en de motor kwamen niet overeen met die op het technische paspoort van Audi Sport ABT Schaeffler." Audi Sport ABT Schaeffler laat het hier niet bij zitten en gaat in beroep. Dit verhaal gaat nog een staartje krijgen.

De uitspraak van de FIA zorgt ervoor dat Felix Rosenqvist, de man die vanaf pole position de wedstrijd aanving, eerste wordt. Eduardo Mortara, de het meeste aantal rondes deze wedstrijd aan de leiding heeft gelegen wordt tweede. Mitch Evans behaalt het beste resultaat ooit voor Panasonic Jaguar Racing nu Evans op de derde plaats eindigt. Door deze nieuwe resultaten neemt Sam Bird, de winnaar van de eerste race in Hong Kong, het stokje weer over van Abt. Bird is opnieuw leider in het kampioenschap 20127-2018 van de Formule E.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS