Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

De experts van Mercedes gebruiken kennis van de F1 voor de aandrijving van de Formule E: "Niet onderschatten"

Uitgegeven door Peter Vader • 11 september 2019 19:00 • Print artikel

Na 125 jaar autosportgeschiedenis opent Mercedes-Benz het komende seizoen een nieuw hoofdstuk: bij de aanvang van het seizoen van het ABB FIA Formula E Championship eind november in Saoedi-Arabië, gaan twee volledig elektrische racewagens van het Mercedes-Benz EQ Formula E Team voor het eerst racen. In de twee cockpits van de nieuwe Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01 nemen voormalig Formule 1-coureur Stoffel Vandoorne en momenteel FIA Formule 2-kampioensleider Nyck de Vries hun plaats in, in het debuutseizoen voor het team. "Met Stoffel en Nyck beschikken we over twee sterke, vakbekwame coureurs, die samen met ons kunnen blijven leren en groeien in ons debuutseizoen in de Formule E", zei Ian James, Team Principal van het Mercedes-Benz EQ Formula E Team. "We kijken terug op 125 jaar autosport-ervaring bij Mercedes-Benz. Maar we weten dat de Formule E heel anders is dan alle andere raceseries waarin we ooit hebben deelgenomen. We doen er alles aan om succesvol te zijn. Maar we weten dat er een steile leercurve voor ons in het verschiet ligt."

Mercedes FormulaE Rennwagen schuinvoor


In zijn debuutseizoen put het team uit de knowhow en de gecombineerde autosportervaring van de Mercedes-familie. Het hart van de Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01 is de elektrische aandrijving die werd ontworpen en ontwikkeld bij Mercedes-AMG's High Performance Powertrains (HPP) in het Verenigd Koninkrijk (UK), het wereldwijde expertisecentrum van de Daimler Group voor krachtige hybride technologie. In Brixworth zullen de hybride motoren verder worden ontwikkeld, waarmee Mercedes in de afgelopen vijf jaar de wereldtitel in de Formule 1 heeft behaald. HWA AG uit Affalterbach, die vorig seizoen al ervaring heeft opgedaan in de Formule E met Team HWA RACELAB, gaat racen met de voertuigen. Het team krijgt ook steun van de regerend Formule 1-constructeurskampioen, Mercedes-AMG Petronas Motorsport uit Brackley. "De samenwerking tussen Affalterbach, Brackley, Brixworth en Stuttgart zal enorm belangrijk zijn", voegde Ian James eraan toe, die tijdens de IAA in Frankfurt door het team werd voorgesteld als onderdeel van de teampresentatie.

Mercedes FormulaE team pricipal Ian James
Ian James, Team Principal van het Mercedes-Benz EQ Formula E Team


"Gelukkig hebben de experts die onze aandrijflijn voor de Formule E ontwikkelen, al veel ervaring opgedaan met Formule 1 hybride motoren. Deze kennisoverdracht helpt ons, maar Formule E is een heel andere uitdaging, die we niet moeten onderschatten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS