Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Daniel Abt en Lucas di Grassi sinds drie jaar ongeslagen in Mexico: "Geweldige sfeer"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 februari 2020 10:40 • Print artikel

Audi Sport ABT Schaeffler was in de Formule E in Mexico tot nu toe succesvoller dan alle andere teams. Daniel Abt en Lucas di Grassi sinds drie jaar ongeslagen in Mexico. Zaterdag, 15 februari, willen Daniel Abt en Lucas di Grassi er hun eerste overwinning van het seizoen binnenhalen.

Audi e tron FE06 66 Audi Sport ABT Schaeffler Daniel Abt

De race in Mexico is één van de hoogtepunten op de Formule E-kalender. De omloop is het enige permanente circuit van het seizoen en de sfeer, vooral in het stadion, is er uniek. Ieder jaar trekt de elektrische formuleklasse zo’n 40.000 bezoekers en de rijders kunnen de reacties van de enthousiaste fans vanaf de tribunes horen.

3 overwinningen op rij
Lucas di Grassi behaalde in Mexico vorig jaar na 2017 zijn tweede overwinning in een spannende race met een spectaculaire actie in de slotfase. Teamgenoot Daniel Abt won in 2018 in Mexico voor het eerst in zijn carrière een Formule E-race. “Voor mij is Mexico een bijzondere plek; niet alleen omdat ik er mijn eerste overwinning behaald heb, maar ook omdat het enthousiasme van de mensen er voor een geweldige sfeer zorgt”, zegt Abt.

Voor het vijfde optreden van de Formule E in Mexico is het circuit flink gewijzigd: de lengte nam met zo’n 25 procent toe tot 2,606 kilometer en er zijn meer inhaalmogelijkheden. Vorig jaar al was het energiemanagement een belangrijke factor, dit jaar speelt dit aspect een nog grotere rol.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS