Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Buiten simulator-coureur bij het F1-team van Ferrari, heeft Brendon Hartley een mooi stoeltje gevonden

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 augustus 2019 14:20 • Print artikel

Voormalig F1-coureur en Toyota LMP1-coureur Brendon Hartley rijdt volgend jaar voor Dragon Racing in de Formule E. De Nieuw-Zeelander gaat zijn werkzaamheden in de elektrische klassen niet alleen combineren met zijn werkzaamheden voor de Japanse fabrikant, daarnaast is hij ook simulatorcoureur bij het F1-team van Ferrari.

null

“Ik ben blij dat ik samen met Dragon Racing een nieuwe uitdaging op mij neem”, verklaarde Hartley. “Formule E is totaal anders dan elke andere raceklasse, maar ik hoop dat mijn ervaring in de diverse klassen met het energy-management-systeem zich gaat uitbetalen en mij een voorsprong geeft als rookie. Ik ben altijd een fan geweest van straatraces en de Formule E is van het gaafste wat ik gezien heb. Dat samen met enkele van de beste coureurs en fabrikanten in de wereld, maakt het een coole plek om te zijn."

"Ik ben al met het merendeel van het Dragon-team aan het werk gegaan en ik heb een sterk gevoel dat we wat goede successen met elkaar kunnen gaan delen in het aankomende seizoen.”

De teamgenoot voor volgend jaar is nog niet bekend. Dragon Racing benadrukt dat Hartley nadrukkelijk betrokken wordt bij de ontwikkeling die gedurende de zomer blijft plaatsvinden. “Ik ben erg blij om Brendon als een van de coureurs voor onze inschrijvingen te hebben in het zesde seizoen van de ABB FIA Formule E Kampioenschap”, aldus teameigenaar Jay Penske. “Brendon is een echte racer. Hij heeft de unieke combinatie van ervaring, intellect en racevaardigheid dat hem in staat stelt om het potentieel van de nieuwe Penske EV-4 aandrijving te maximaliseren. Het allerbelangrijkste... hij deelt onze honger en onze vasthoudendheid om het gevecht naar dit ongelofelijke veld van grote fabrikanten te brengen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS