Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

Brendon Hartley bevestigt zowel contract met Scuderia Ferrari F1 als Porsche

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 februari 2019 10:10 • Print artikel

Brendon Hartley mag dan door Red Bull/Toro Rosso de laan uitgestuurd zijn uit de Formule 1. Dat betekent niet dat Porsche, waarmee de 24U van Le Mans won en wereldkampioen in het FIA World Endurance Championship werd, hem wegstuurt. Op Twitter bevestigt de Kiwi dat hij nog bij het Duitse merk is en onderdeel uitmaakt van het ontwikkelingsprogramma voor de FE. Dit gaat hij samen met zijn simulator-werkzaamheden voor Ferrari en het racen voor SMP combineren.
“Ik ga Ferrari assisteren bij de campagne in het wereldkampioenschap Formule 1 als een simulator-coureur en ik ben nog samen met Porsche en doe een deel van de ontwikkeling in de Formule E. De kalender vult zicht”, reageerde Hartley op twitter, waarbij een foto van de LMP1-bolide van SMP Racing getoond wordt.

De coureur is al diverse seizoenen fabriekscoureur bij Porsche tijdens het succesvolle LMP1-programma van het Duitse merk. Vorig jaar reed de Nieuw-Zeelandse coureur bij Toro Rosso in de Formule 1, maar toen bleven de Kiwi en Porsche elkaar ook al trouw. Het verhaal gaat dat de Nieuw-Zeelander samen met Mitch Evans en Andre Lotterer kans maakt op het tweede stoeltje in de elektrische klasse bij Porsche. Zijn teamgenoot Neel Jani werd al in december aangekondigd en heeft al een groot deel van het testwerk voor zijn rekening genomen. Een nadeel voor Hartley is dat hij nog geen ervaring in de Formule E heeft.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS