Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Sophia Flörsch: "Operatie geslaagd! Vitale organen werken goed, de eerste tekenen zijn dus erg positief"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 20 november 2018 13:53 • Print artikel

Van Amersfoort Racing bracht vanochtend een statement uit over Sophia Flörsch. De Duitse had dit weekend een horrorcrash in Macau meegemaakt en moest geopereerd worden. Volgens het Nederlandse team is de operatie geslaagd en kan Flörsch met goede moed richting haar revalidatie gaan.

Macau Sophia Flörsch Van Amersfoort Racing

De verklaring van Van Amersfoort Racing luidde als volgt: “Allereerst willen wij iedereen bedanken die ons de laatste dagen heeft gesteund, nadat Sophia haar verschrikkelijke ongeluk had meegemaakt. Zoals al in het nieuws verschenen was, Sophia is gisteren geopereerd. Een team van medisch specialisten had meer dan 9 uur nodig om haar gebroken ruggenwervel te opereren en een botsplinter te verwijderen, die gevaarlijk dichtbij haar ruggengraat zat. Zenuwmonitoring laat zien dat haar vitale organen goed werken, de eerste tekenen zijn dus erg positief en geven een goed vooruitzicht richting haar herstel.”

Het lijkt er dus op dat Flörsh er weer helemaal bovenop gaat komen. Hoe lang het duurt voor ze kan beginnen met haar revalidatie en hoe lang die revalidatie duurt, is nog onbekend.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS