Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Schumacher duikt het grind in, Red Bull junior grote verliezer, Prema oppermachtig + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 juli 2018 16:02 • Print artikel

Prema heeft ook de tweede race van de Formule 3 op Circuit Zandvoort gedomineerd. Bij de start was het Mick Schumacher die aan de rechterkant half naast de baan raakte in het gedrang richting de eerste bocht. De Prema-coureur ging hierdoor rechtdoor het grind in bij de Tarzanbocht. Het zorgde er voor dat Red Bull-junior Ticktum zijn eerste positie verloor aan Ralf Aron. Daarna raakten Jehan Daruvala en Enaam Ahmed elkaar verder op het circuit. Dat zorgde ervoor dat de safetycar naar buiten kwam. Zowel Ahmed als Schumacher vielen al in de eerste ronde uit, terwijl Daruvala langzaam terug naar de pits ging. Daar kreeg de jonge coureur een nieuwe neus op de auto bevestigd, de coureur lag daarna op een ronde achterstand.


In ronde 3 ging de safetycar weer naar binnen en kwamen de coureurs wel veilig weg. Vervolgens was het Aron die wegreed bij Ticktum, terwijl de Brit door de twee andere Prema-coureurs Marcus Armstrong en Guanyu Zhou voorbijgestoken werd. Aron had dan al een voorsprong van ongeveer 1 seconde op zijn teamgenoten opgebouwd. Ticktum haakte daarna ook af in het gevecht met de Prema-coureurs. Daarmee was het gevecht gestreden en reden de drie coureurs van het Italiaanse Prema Theodore Racing onbedreigd naar de overwinning, waarbij Aron de tweede overwinning van de dag behaalde. Grote verliezer in de tweede wedstrijd is Red Bull-junior Ticktum. De Motopark-coureur verloor uiteindelijk nog twee posities aan Alex Palou en Ferdinand Habsburg en eindigde daardoor als zesde.

Van Amersfoort Racing
De coureurs van Van Amersfoort Racing konden zich tijdens thuisrace van het team, niet in de voorhoede mengen. Artem Petrov was de beste van de drie coureurs van het team uit Huizen en eindigde op positie 15.

Uitslag Formule 3 Europees Kampioenschap, Race 2 Zandvoort

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS