Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Red Bull geeft je vleugels! Dat geldt ook voor Daniel Ticktum

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 november 2018 11:03 • Print artikel

Daniel Ticktum heeft de pole position gepakt voor de kwalificatierace van de Macau Grand Prix. De Red Bull-junior reed in een chaotische kwalificatie rond plek 10, tot hij in de slotfase de F3-auto van Motopark naar plek 1 reed.

Red Bull geeft je vleugels! Dat geldt voor Daniel Ticktum

De Britse coureur verbeterde zichzelf daarna zelfs nog naar een tijd van 2.09,910. De grootste rivaal van de Brit was Callum Illot. De Ferrari-protegé dook bij zijn eerste vliegende ronde naar de pole. De coureur van Carlin probeerde in de slotfase de tijd van Ticktum aan te vallen en verbeterde zich ook nog, maar hij beschikte alleen nog over wat oudere banden en bleef daardoor 0,443 seconden van de tijd van de Red Bull-junior af.

Met de de derde tijd van Sacha Fenestraz legde Carlin beslag op 2 van de 3 beste posities. Mick Schumacher kon de snelheid niet vinden en kwam niet in de buurt van zijn tijden uit de vrije training. De coureur van Prema Power kwam niet verder dan plek 9. Het Italiaanse team kon de snelheid niet in de auto krijgen en het is nog niet duidelijk waardoor dit veroorzaakt werd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS