Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Nigel Melker spoelt nare nasmaak crash weg met indrukwekkende zesde plek

Uitgegeven door Jordy Stuivenberg • 5 juni 2010 17:57 • Print artikel

ZANDVOORT – Nigel Melker begint de Masters of Formula 3 vanaf een uitstekende zesde plaats. De snelle Nederlander debuteert tijdens het prestigieuze evenement, waar Sebastian Vettel morgen een spetterende F1-demo zal verzorgen, in de F3 en deed dat op sterke wijze. Melker toonde de afgelopen weken al zijn snelheid door in beide GP3-races de pole position te trainen, en ook in de Formule 3-bolide van Mucke Motorsport ging Melker goed.


“De eerste kwalificatie had ik wat problemen, dat kwam door het uitstapje in de vrije training”, begon Melker tegenover RaceXpress.com. “De auto was wel op tijd klaar maar de sporing en dat soort zaken waren nog niet optimaal. De tweede training ging daarentegen echt goed. De auto voelde een stuk beter aan, en er waren veel aanpassingen gedaan na de eerste kwalificatietraining. De auto was wat meer aangepast aan mijn rijstijl, en daardoor ging het gelijk goed. Op nieuwe banden zette ik in de vierde ronde mijn snelste tijd, de ronde ervoor had ik vrij baan gemaakt want die ronde moest het gaan gebeuren. De ronde erna was rode vlag dus kwam precies goed uit.”


“Ik had wel verwacht dat ik in de top 7 zou komen maar deze zesde plek als complete rookie in de Formule 3 is wel echt goed. Het team is ook echt onder de indruk omdat ik normaal GP3 rijd en nu instap in een Formule 3-auto en direct hard ga. Dit is gewoon een goede uitgangspositie. Als het gaat regenen dan kan ik misschien wel voor een showtje zorgen en zelfs naar het podium rijden. Ik heb vandaag maar een paar oefenstarts gedaan dus ik hoop dat ik morgen goed weg kom. Echt inhalen zal in de eerste paar ronden moeten gebeuren, want daarna is het toch alleen maar treintje rijden. Onder droge omstandigheden hoop ik door te kunnen stomen naar de top 5. Dat wil ik sowieso halen en dan kan ik misschien doorstoten naar het podium Het zal moeilijk worden maar je weet maar nooit wat er kan gebeuren.
door naar top 5, dat wil ik sowieso halen en misschien naar het podium. Ik hoop dat ik de Nederlandse fans op wat leuks kan trakteren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS