Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Mick Schumacher: "Ik hoop dat ik nog een duidelijke verbetering kan maken"

Uitgegeven door Stefan Kerk • 15 november 2018 17:49 • Print artikel

Formule 3-kampioen Mick Schumacher staat voorlopig op de tweede startij voor de Macau Grand Prix. De Duitser klokte in de eerste kwalificatiesessie de derde tijd. Er kan echter nog van alles veranderen. De definitieve startplekken worden verdeeld na de tweede kwalificatiesessie.

Mick Schumacher

De Macau Grand Prix kent twee kwalificatiesessies. Bij iedere coureur wordt de snelste tijd uit één van de twee sessies geteld. Schumacher heeft in ieder geval een goede basis gelegd in de door rode vlaggen gekenmerkte kwalificatie. Zijn teamgenoten hadden het lastiger en hadden duidelijk een nadeel door de twee rode vlaggen die in de laatste vijf minuten van de sessie werden gezwaaid. Marcus Armstrong werd dertiende, Guanyu Zhou veertiende, Ralf Aron achttiende en Robert Shwartzman negentiende.

Schumacher kijkt terug naar een goed verlopen sessie, maar denkt dat er nog wat meer in zit: “Ik denk dat ik me goed tussen de concurrentie heb kunnen nestelen. We gingen als eerste met gebruikte banden en die voelde oké aan. Daarna ging ik de baan op met verse banden en het opwarmen van die banden ging ook goed. Ik kon dat uiteindelijk omzetten in een goede ronde. Ik denk wel dat er nog wat tijd te vinden is tijdens de tweede kwalificatiesessie. Ik hoop dat ik nog een duidelijke verbetering kan maken, waardoor ik mee kan dingen om pole position.”

Uiteindelijk was Dan Ticktum het snelste in de eerste sessie. Callum Ilott was de nummer twee, gevolgd door Schumacher, Hughes en Sekiguchi.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS