Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Mick Schumacher houdt de hoop levend in Macau: ‘Alles in nog mogelijk in de race’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 17 november 2018 18:04 • Print artikel

Mick Schumacher kent niet zijn beste weekend in Macau. De Duitser was tijdens de kwalificatiesessies niet erg competitief en moest de kwalificatierace starten als negende. De Duitser kende daarna een goede start en finishte uiteindelijk op P6.

null

Schumacher mag dus morgen vanaf de derde startrij starten tijdens de race om de World Cup. De kwalificatierace stond voornamelijk in het teken van de race finishen, maar Schumacher ging voor het winnen van posities en dat verliep behoorlijk. Bij de start won hij direct twee plaatsen en tijdens de race kon hij nog beslag leggen op de zesde plek.

Schumacher was dan zelf ook tevreden met de uitslag en geeft de hoop niet op: “Ik denk dat we nog genoeg kunnen bereiken morgen en we hebben de potentie om dat te doen. We gaan hard aan de slag om de auto nog wat meer te verbeteren, zodat we volledig voorbereid en gemotiveerd zijn voor de hoofdrace. Alles kan nog gebeuren en ik kijk er vooral erg naar uit. Macau is een speciale plek en ik vind het geweldig om hier te zijn.”

Ook de teamgenoten van Schumacher deden het prima. Marcus Armstrong behield zijn achtste plek, terwijl Ralf Aron en Robert Shwarzmann veel plaatsen wonnen. Zij mogen morgen starten als negende en tiende. Alleen Guanyu Zhou kende problemen. Hij maakte contact met de muur, terwijl hij de hele race met de kop van het veld meereed, waardoor hij moest uitvallen in de laatste ronde.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS