Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Mick Schumacher crasht in Macau en frustreert gigantisch zijn Prema-teamgenoten

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 november 2018 21:40 • Print artikel

Mick Schumacher zette in de vrije training voor de Grand Prix van Macau nog de snelste tijd neer, maar in de kwalificatie kwam hij niet verder dan de negende positie. Een teleurstellend resultaat voor de regerend Europees Kampioen Formule 3. De reden van het mindere presteren zou gekomen zijn doordat hij langs de muur schampte bij Moorish.

Macau Mick Schumacher

Het Engelse Autosport meldt dat insiders van het Prema Power-team dat aan hen hebben verteld. De Duitse coureur blokkeerde eerder in de sessie. Schumacher dacht dat zijn auto onbeschadigd was en dat hij de ronde af kon maken. Echter bij Dona Maria was de sessie bijna over voor de Duitser. Een lekke linkerband die ontstaan was bij het eerdere incident, zorgde er voor dat hij de muur raakte.

Vervolgens reed Schumacher langzaam terug naar de pits, wat niet iedereen vrolijk stemde. Het zorgde er voor dat Ritomo Miyata woest met zijn vuist zat te zwaaien in de auto en alle drie de teamgenoten bij Prema Power liepen vertraging op. Zo kwam Guan Yu Zhou, achter Schumacher vast te zitten. De racelijn loopt over de ingang van de pits en daar reed Schumacher op dat moment overheen. Teamgenoten Ralf Aron en Robert Schwartzman hadden bij Fishermen’s Bend eveneens last van de coureur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS