Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Mick Schumacher blijft in de F3 met Prema Power en krijgt drie Ferrari-talenten als teamgenoten

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 februari 2018 17:47 • Print artikel

Mick Schumacher rijdt ook komend jaar het Europees Formule 3. De zoon van de legendarische Michael Schumacher blijft ook in zijn tweede jaar onderdeel van het Prema Powerteam. Het Italiaanse team breidt haar line-up naar vijf auto's.

Mick Schumacher zoon van Michael Schumacher Prema Power

De 18-jarige zoon van Michael Schumacher werd zevende in zijn rookiesiezoen en pakte één podium in Monza. De Duitser beëindigde het jaar met de snelste rondetijd in Macau. Schumacher krijgt bij het team een drietal Ferrari-juniors aan zijn zijde met Guan Yu Zhou, Marcus Armstrong en de kersverse Toyota Racing Series-kampioen Robert Schwartzman. De vijfde coureur van het team is Ralf Aron.

"De competitie in de Formule 3 is zaar, sterk en krap, het verrijkt het gevecht op dit niveau. Dat is waarom we erg naar uitkijken om hier nog een seizoen te rijden", zegt Schumacher. "Het feit dat ik kan doorgaan met een professioneel team als Prema, kan je alleen maar vooruit helpen. Dit team is fantastisch om mee te werken en ik ben er van overtuigd dat we samen wat opwindende momenten kunnen ervaren. Ik wijd me toe om mijzelf verder te verbeteren en we willen aan de top met de beste coureurs vechten."

We zijn blij om Mick weer bij ons te hebben", voegt teambaas Rene Rosin daar aan toe. "Vorig jaar hadden we de uitdaging van het debuutseizoen, de stap omhoog van de Formule 4, waar hij een grote persoonlijkheid en groot potentieel toonde. Dus we verwachten dat dit seizoen verdere stappen gaan maken. We hebben een line-up van vijf auto's met een vergrote inspanning in 2018 en we verwachten dat dit een gaaf seizoen wordt."

De extra auto die ingezet kan worden, komt doordat de FIA met de limiet van vier auto's heeft opgeheven. Hierdoor konden Carlin en Motopark eind 2017 al extra coureurs inzetten.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS