Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Geslaagde operatie van Sophia Flörsch duurde maar liefst elf uur!

Uitgegeven door Peter Vader • 19 november 2018 17:43 • Print artikel

Sophia Flörsch heeft volgens haar vader een succesvolle operatie ondergaan die op maandag maar liefst elf uur duurde. Zij had een wervelfractuur opgelopen in een misselijkmakende crash tijdens de Formule 3-race van de Macau Grand Prix op zondag, waarbij ook nog vier andere mensen gewond raakten, aldus GP Fans.com.

Sophia Florsch F3

Flörsch brak haar zevende halswervel bij het incident, waarbij de Japanse coureur Sho Tsuboi ook verwondingen opliep. De 17-jarige coureur raakte de controle over haar auto kwijt toen ze de track limits overschreed. Ze werd de lucht in geschoten toen ze over de stoepranden reed en tegen Tsuboi botste voordat ze tegen de tijdelijke behuizing klapte waarin fotografen en marschalls zaten.

Tsuboi werd na de behandeling ontslagen uit het ziekenhuis, terwijl twee fotografen en een baancommissaris ook in het ziekenhuis werden opgenomen. Floersch twitterde dat ze na het incident 'fine' was en nadat er maandag een update op haar account was geplaatst, kwam haar vader later op de dag met nog meer positief nieuws.

Vader Alexander Flörsch vertelde aan Motorsport-Magazin: "Volgens de behandelende artsen verliep de elf uur durende operatie goed en wordt Sophia nu gecontroleerd op de intensive care afdeling en brengt de nacht daar door van maandag op dinsdag."

De president van de FIA, Jean Todt, heeft gezworen om een onderzoek naar de zaak te starten, waarbij Sophia Flörsch door de lucht werd geslingerd door de stoepranden die waren geïnstalleerd voor de race van 2018.

Volgens Motorsport, zal de Chinese fotograaf Chan Weng Wang tien dagen in het ziekenhuis moeten doorbrengen, vanwege een opengereten lever en de race marshal Chan Cha zal ook onder toezicht blijven vanwege zijn gebroken kaak. Een andere fotograaf, Hiroyuki Minami, is al weer uit het ziekenhuis ontslagen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS