Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Frits van Amersfoort geeft tekst en uitleg: "Ik denk NIET dat het ongeluk van Sophia Flörsch circuit gerelateerd was"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 november 2018 11:22 • Print artikel

Volgens het team van Van Amersfoort Racing is het ongeluk van hun coureur Sophia Florsch niet het gevolg van de aard van het circuit in Macau. De Duitse blondine werd in Macau gelanceerd met haar Formule 3-auto, nadat zij de controle verloor. De auto klapte met hoge snelheid op een tijdelijk gebouw dat bezet was door marshalls en fotografen. Teambaas Frits van Amersfoort denkt niet dat de aard van het Guia-circuit het incident erger heeft gemaakt.

Sophia Flörsch Van Amersfoort Racing

“Ik denk niet dat het ongeluk Macau gerelateerd was”, zei de VAR-teambaas tegen het Engelse Autosport. “Als we volgend jaar terug naar Macau gaan, ga ik wat bang zijn, maar het ongeluk had overal kunnen gebeuren. We racen ook in Pau en de F1 heeft ook allemaal van dit soort stratencircuits. Macau is een speciale baan en iedereen weet dat. De tegenstelling is, dat iedereen het gevaar kent, maar de meeste coureurs zeggen ook dat Macau de mooiste baan in de wereld is. Dat geeft aan hoe raar het soms is.”

Van Amersfoort geeft wel toe dat hij bang was dat het ongeluk door mechanisch falen van een van zijn auto’s was gebeurd. “Toen we wisten dat het niet langer levensbedreigend was, gingen we analyseren wat er gebeurd was”, vertelde de teambaas. “Als eerste ben je bang, omdat er geruchten waren dat haar remmen niet werkte. Dan ga je aan jezelf twijfelen. Uiteindelijk kwamen we langzaam te weten wat er gebeurd was. Soms kun je de sociale media verafschuwen, maar nu was er veel wat we anders niet geweten hadden. De FIA heeft de onboardbeelden van de camera van Sophia en alle coureurs rond haar in beslag genomen, we hoeven niet veel hulp van hen te verwachten. Vandaag gaan we exact weten wat er gebeurd is. En dan kun je één conclusie trekken: ‘Mijn god, iedereen had een engel op hun schouders, omdat het veel erger had kunnen aflopen.”

Florsch heeft een breuk in haar ruggenwervel opgelopen en onderging een urenlange operatie om een botsplinter te verwijderen. “De monitor van de zenuwen toont dat haar vitale zenuwen goed reageren, daarom zijn de eerste signalen een positief beeld richting haar herstel”, zegt het team in een statement.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS