Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

FIA gaat ongeluk van Sophia Flörsch in Macau analyseren en onderzoekt toedracht

Uitgegeven door Stefan Kerk • 19 november 2018 15:04 • Print artikel

Het gesprek dit weekend was de enorme crash van Formule 3-coureur Sophia Flörsch. De Duitse crashte tijdens de Macau Grand Prix op volle snelheid en vloog over de vangrails de vanghekken in. De FIA, onder leiding van Jean Todt, wil nu gaan onderzoeken wat de toedracht is van de crash, waardoor ongelukken als deze in de toekomst voorkomen kunnen worden.

Jean Todt

Flörsch maakte een enorme klapper, nadat ze op Dehan Daruvala was ingereden en op hoge snelheid een ‘sausage kerb’ en de wagen van Sho Tsuboi raakte. Hierdoor vloog de auto met ruim 250 kilometer per uur de lucht in en kwam het tot stilstand nadat één van de vanghekken naast het circuit de bolide opving. Flörsch liep een gebroken ruggenwervel op. Ook twee fotografen, één marshall en Tsuboi werden naar het ziekenhuis gebracht. Tsuboi werd kort behandeld en vervolgens weer ontslagen.

Jean Todt, de president van de FIA, heeft nu aangekondigd dat het de oorzaak van het ongeluk gaat onderzoeken nu gebleken is dat Flörsch buiten levensgevaar is.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS