Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Callum Illot kon zijn ogen niet geloven: "Het had een wandeling terug van Police moeten worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 november 2018 22:49 • Print artikel

Callum Illot miste tijdens de kwalificatie voor de Macau Grand Prix de auto van Marino Sato op een haar na. De Ferrari-junior dook tussen de auto en de vangrail op het krappe circuit door bij de bocht Police. In de slotfase van de sessie crashte Sato met de auto van Motopark, waarna de Carlin-coureur langs kwam.

F3 Macau Grand Prix

“Het had een wandeling terug van Police moeten worden”, zei Illot lachend over de crash tegen het Engelse Autosport, omdat deze onvermijdelijk leek. “Ik had hem moeten raken. Ik kreeg de gele vlag, toen ik halverwege aan het remmen was, dus blokkeerde ik, maar je kunt niet harder remmen, omdat je anders in de muur gaat. Ik zag dat het gat krap was, maar ik weet dat de achterkant van de auto breder is, dus was ik er zeker van dat ik hem ging raken.”

De eerste twee sectoren van de Ferrari-junior waren zijn beste, tot hij bij het incident kam. Als je de laatste twee snelste sectoren er bij telt, had Illot op 0,062 seconden van de pole position van Dan Ticktum gekomen. Toch denkt de Brit niet dat er een pole position in gezeten had. “De laatste ronde kon ik voelen dat de banden aan het slijten waren”, zegt de coureur. “Het had er dicht bij gezeten, maar het was lastig geweest om hem te verslaan.”


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS