Formule 1

Zware last schouders Mick Schumacher: "Michael is een icoon, niet alleen in de Formule 1, maar..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 maart 2021 05:03 • Print artikel

Mick Schumacher debuteert voor het Haas F1 Team in de Formule 1. Bij de Duitser rust een zware last op zijn schouders, omdat hij vaak vergeleken zal worden met zijn illustere vader Michael Schumacher. Volgens Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft de 21-jarige debutant genoeg in huis om een mooie carrière op te bouwen en moet hij vooral met rust gelaten worden.

Mick Schumacher Haas F1


“Natuurlijk stapt hij in enorm grote schoenen”, aldus Wolff tegenover Sky Duitsland. “Michael is een icoon, niet alleen in de Formule 1, maar ook daarbuiten. Mick heeft het niet altijd makkelijk doordat hij wordt vergeleken met zijn vader. Hij is een jongeman die weet wie hij is en die zijn prestaties in de Formule 2 en Formule 3 naar de Formule 1 kan meenemen. Dat is de reden waarom hij een mooie toekomst in de Formule 1 heeft.”

“Nu moet je hem met rust laten en hem niet steeds vergelijken, maar hem toestaan te leren in zijn jaren bij Haas en dan te zien wat daarna komt. Als hij zich goed ontwikkelt kan hij in de toekomst natuurlijk ook de kans krijgen in een erg sterke auto te rijden. Ik wens hem, zijn vader, de familie en Sabine toe dat Mick op een dag in staat is om voor overwinningen te rijden en ook voor wereldkampioenschappen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS