Formule 1

Zorgt vertragingstactiek Max Verstappen voor aanpassing van de F1-regels: "Toen Max het veld enorm..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 november 2019 11:20 • Print artikel

De sportief directeur van de Formule 1, Ross Brawn heeft voorgesteld om het format van de herstart in de Formule 1 te veranderen en dat allemaal door de aanpak van Max Verstappen tijdens de herstart in Brazilië. Voor 2019 is de regel aangepast bij de herstart, waardoor de start/finish-lijn de plek is waar het groen valt. Om zijn rivalen geen slipstream te geven in de lange run naar de eerste bocht, wachtte Verstappen tot het laatste moment om te accelereren en benutte daarmee de herstart optimaal.

Formule 1 2019 Max Verstappen


“Verstappen was behoorlijk sterk bij de tweede herstart, toen Max het veld enorm liet vertragen met als doel om er voor te zorgen dat niemand hem met een slipstream kon passeren en de overwinning pakken”, aldus Brawn. “Het was een gave en fascinerende herstart, welke nauwkeurig wordt geanalyseerd, omdat het veld zo dicht op elkaar zat in de seconden die tot de groene vlag leidde. Wat resulteerde in een opwindend spektakel waarbij coureurs wisselden van positie en waar het kleinste voordeel beslissend leek te zijn.”

“Het onderzoeken van de mogelijkheid om een procedure te creëren, waardoor deze condities in de toekomst opnieuw worden gecreëerd is een interessant concept en een dat zonder twijfel in de komende periode onderzocht gaat worden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS