Formule 1

Zorgen om gevaarlijk gedrag in de Formule 1: "Er moeten grenzen zijn"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 20 mei 2018 17:09 • Print artikel

Volgens tweevoudig Formule 1 wereldkampioen Mika Häkkinen moet Haas F1 coureur Kevin Magnussen zijn agressieve rijstijl aanpassen anders zou K-Mag wel eens een permanente beschadiging aan zijn reputatie kunnen overhouden. De Deen was driftig aan het wheelbangen met Toro Rosso's Pierre Gasly in Bakoe, in Spanje had hij het ondoorzichtig voorzien op de Sauber van Charles Leclerc.

Formule 1 2018 Kevin Magnussen


Magnussen is op dit moment in betere vorm dan teamgenoot Romain Grosjean en is verantwoordelijk voor alle 19 punten die het Amerikaanse Formule 1-team vergaard heeft in de strijd om de constructeurstitel.

Hakkinen die Kevin's vader Jan Magnussen goed kent maakt zich zorgen. "Ik ken Kevin al een tijdje, net als zijn vader Jan. Ik ben blij dat hij zulke goede resultaten produceert voor Haas", zei Hakkinen tegen Unibet. "Maar ik heb er wel gemengde gevoelens bij. Ik denk dat het belangrijk is dat een coureur laat zien hoe sterk hij is en dat hij verbondenheid heeft, maar er moeten grenzen zijn met wat je bereid bent te doen in een race. In de Grand Prix van Azerbeidzjan vond ik zijn actie op Gasly een vergissing. In dit werk moet je dat niet te vaak doen, voor je het weet heb je een slechte reputatie."

De kans dat Magnussen het eens is met de voormalige McLaren F1-coureur is klein, maar er kan geen twijfel over bestaan dat de 25-jarige Deen meer kalmte moet tonen. Hij loopt het risico op consequenties de volgende keer dat hij rauw gedrag vertoond.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS