Formule 1

Zoon van Michael Schumacher heeft naar verluid getekend als junior coureur voor Mercedes

Uitgegeven door Johann Petermann • 17 mei 2018 04:16 • Print artikel

Zoon van voormalig F1-coureur Michael Schumacher, Mick Schumacher heeft naar verluid getekend als junior coureur voor Mercedes. Mick Schumacher streeft ernaar om dit jaar het Europese F3 kampioenschap te winnen. Vorig jaar eindigde de 19-jarige zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael als 12e. “Natuurlijk heb je als coureur het doel om de titel te winnen,” zei de jonge Duitser tegen Auto Bild. “Ik heb een heel goed gevoel, ik ben goed voorbereid, heb hele goede tests achter de rug en ik voel me helemaal klaar.”

Mick Schumacher

“Maar ik wil niet mooie woorden zeggen ik wil goed rijden,” voegt hij toe. “Ik denk dat er opnieuw vijf tot acht coureurs zijn die vechten voor het kampioenschap. Ik zal er alles aan doen om een van hen te zijn. Ik zou op bepaalde vlakken nog willen verbeteren en continu aan mezelf blijven werken om te laten zien dat ik ben verbeterd."

Zijn manager, tevens ook manager geweest van vader Michael, Sabine Kehm heeft er vertrouwen in. “Mick is gemotiveerd en ambitieus. Ik ben er zeker van dat hij een indrukwekkend seizoen zal hebben.”


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS