Formule 1

Zoon van Michael Schumacher gaat racen voor Nederlandse Van Amersfoort Racing

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 maart 2015 11:04

Het Nederlandse Van Amersfoort Racing heeft haar eerste coureur vastgelegd voor de nieuwe Duitse ADAC Formula 4. Het is niemand minder dan Mick Schumacher; de vijftien jarige zoon van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher. De talentvolle rijder maakt zijn debuut in de autosport na jarenlang actief te zijn geweest in de kartsport. “Wij hebben zijn talent gezien met testen en we kijken uit naar een succesvol seizoen”, zei teambaas Frits van Amersfoort, die in 2014 onder meer Toro Rosso F1-coureur Max Verstappen in zijn Formule 3 team had racen.


Eerder dit jaar maakte Van Amersfoort Racing bekend dat het deel gaat nemen aan het Duitse ADAC Formula 4; een nieuwe single-seater klasse. Een klasse opgezet als opstapklasse voor jonge talenten uit de kart met autosportambities. “In de laatste paar jaren is het een traditie voor ons om de runner-up van het Duitse Junior Karting Kampioenschap een test aan te bieden in onze simulator”, legde Frits van Amersfoort uit. “Dit wordt door de DMSB, de Duitse motorsportbond gegeven en zo kwamen we voor het eerst in contact met Mick Schumacher afgelopen herfst. Hij zat een dag bij ons in de simulator. Daarna zagen we hem testen in Valencia en vervolgens zijn we tot een overeenkomst gekomen om samen uit te komen in de ADAC Formula 4 series.”

Frits van Amersfoort is in onderhandeling met andere coureurs voor deelname aan de Formula 4. Afgelopen weekend testte Mick Schumacher op Assen met nog een Nederlands talent weet RaceXpress.nl.

Van Amersfoort Racing heeft een mooie CV in de autosport. Vele jonge talenten reden onder vleugels van Frits van Amersfoort. Nederlandse coureurs als Max Verstappen, zijn vader Jos Verstappen, Christijan Albers, Giedo van der Garde en Huub Rothengatter raceten bij VAR in de singleseaters voordat zij de F1 haalden. Andere succesvolle coureurs zijn onder meer Bas Leinders, Ho Pin Tung, Tim en Tom Coronel, Jeroen Bleekemolen, Jaap van Lagen en Renger van der Zande.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS