Formule 1

Zit Damon Hill er naast?: "Max heeft een mentale dreun gehad, Lewis ontwijkt het duel niet meer"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 juli 2021 07:59 • Print artikel

Damon Hill kijkt in de F1 Nation-podcast terug op het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Volgens de Brit was het een statement van zijn landgenoot Lewis Hamilton tegenover Verstappen. Volgens de voormalig Formule 1-coureur wilde de Mercedes-coureur aangeven dat de grens bereikt is en kan het niet anders dan dat de Nederlander hiervan een mentale tik heeft gekregen volgens Hill, maar is dat wel zo...?

F1 2021 Max Verstappen


“Het was een statement van intentie, met deze actie zei Lewis: ‘Kijk, ik ben een straatvechter en als je agressief tegen mij rijdt, zal ik laten zien wat ik in mijn mars heb. Het resultaat hebben we gezien”, aldus Hill in F1 Nation-podcast. “Psychologisch heeft het voor een deuk bij Max gezorgd, dat moet haast wel. Max weet nu ook dat Lewis de duels niet meer ontwijkt."

De voormalig wereldkampioen denkt dan ook dat er nog meer incidenten zullen volgen en dat de FIA nog in zal moeten grijpen. “Op welk moment moet racedirecteur Michael Masi in gaan grijpen? Ik weet dat beide coureur fors zullen vechten voor de wereldtitel. Ze zouden waarschijnlijk nog hun helm afzetten en het in de paddock samen uitvechten, maar dat mag in deze sport uiteraard niet.”

Heeft Max Verstappen wel een mentale dreun gehad zoals Hill zegt? Verstappen is zowel fysiek als mentaal ijzersterk en heeft vanaf de karting een harde leerschool gehad om dit soort situaties te handelen...

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS