Formule 1

Ziggo F1-presentator Rob Kamphues kruipt zelf achter het stuur: "Ik moet eerlijk zeggen dat ik al blij was dat ik niet laatste ben geworden"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 21 oktober 2019 15:05 • Print artikel

Ziggo F1-presentator Rob Kamphues was dit weekeinde op het TT-circuit van Assen gastrijder in de Mazda MX-5 Cup. Zaterdag mocht hij voor het eerst instappen in zijn Mazda. Van tevoren had de presentator aangegeven op social media dat hij blij zou zijn als hij in ieder geval niet laatste werd. En dat is hem gelukt! Zaterdag en zondag finishte hij als twaalfde. Na afloop van de race sprak RaceXpress.nl met de gastcoureur.

Rob Kamphues Ziggo F1 presentator

“Het is toch wel wat als je ongetraind instapt. De top van deze klasse, die gaan zo verschrikkelijk hard! Dat is gewoon niet bij te houden. Ik vond het ook best wel spannend. De eerste race was erg lastig, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik al blij was dat ik niet laatste ben geworden. Anders was ik er echt meteen mee opgehouden", grapte Kamphues tegenover RaceXpress.nl.

Rob Kamphues Ziggo F1 presentator in raceauto

"De tweede race ging al een stuk beter. Daar ben ik wel blij om. Ik had in de tweede race echt het gevoel dat ik mee kon doen. Niet met de top, maar ik kon wel een beetje vechten. Ik zou het heel erg leuk vinden om het nog een keer te doen, maar dat is niet aan mij. We zullen zien!”

Rob Kamphues racet wel meer in racebolides. Zo kwam hij eerder dit jaar ook in actie in Le Mans in het voorprogramma in de LMP3. Een en ander kwam voor de Ziggo Sport-presentator op gang na een gesprek met Frits van Eerd van Jumbo en Racing Team Nederland.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS