Formule 1

Zak Brown is helemaal klaar met Red Bull: "Gebrek aan respect"

Uitgegeven door Bart • 6 juli 2024 07:01

McLaren-directeur Zak Brown heeft geen goed woord over zijn collega's bij Red Bull. Praten met zijn collega Christian Horner wil de Amerikaan niet meer. Brown vindt dat Red Bull op veel vlakken geen respect toont. Een ongekende uithaal van de directeur van McLaren.

Zak Brown


Veel heeft te maken met de rijstijl van Max Verstappen en de reactie van Red Bull daarop. Vrijdag in Silverstone ging Brown daarop in. "Red Bull is een geweldig team, maar ze hebben me wel teleurgesteld. Ze stimuleren zijn rijstijl, luister maar naar de boordradio. Mensen aan de pitmuur hebben de verantwoordelijkheid om de coureurs te vertellen als ze de regels overtreden."

"Iedereen heeft kunnen zien dat ze een gebrek aan respect hebben. Kijk naar de financiële regels, de sportieve regels en de omgang met vaders van coureurs. Zo moet je niet willen racen. Als de pitmuur had ingegrepen, was deze aanrijding niet gebeurd. De pitmuur en de stewards hadden eerder moeten reageren."

Brown kreeg de vraag voorgelegd of hij met Horner in gesprek wil gaan. "Die FIA moet dit regelen. Ik heb geen interesse om met Christian te praten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS