Formule 1

Zak Brown: "Het budgetplafond zal dit jaar nog niet perfect zijn"

Uitgegeven door Bart • 23 februari 2021 18:28 • Print artikel

Vanaf dit seizoen moeten de Formule 1-teams werken met een budget van maximaal 145 miljoen dollar. Het zou de Formule 1 niet zijn als hier weer uitzonderingen op zijn gemaakt en onder meer de motor en de salarissen tellen niet mee voor het budgetplafond. McLaren-directeur Zak Brown is één van de initiators van dit plan om het speelveld meer gelijk te trekken, maar de Amerikaan weet ook dat het dit jaar nog niet perfect zal werken.

Zak Brown


"De FIA, de teams en de Formule 1 hebben er hard aan gewerkt om de regels omtrent het budgetplafond te definiëren en strak te trekken", aldus Brown in een reactie aan GP Fans. "In het eerste jaar zullen we hier nog veel over te weten te komen en het zal zeker nog niet perfect zijn. Uiteindelijk komt het goed en zullen we bereiken dat we willen bereiken. En dat is een gelijker speelveld om mee te doen om overwinningen."

Teams als Mercedes en Ferrari, en in iets mindere mate Red Bull, gaven de laatste jaren exorbitante bedragen uit. McLaren kan daar niet aan tippen, maar Brown geeft toe dat ook zij moeten bezuinigingen. "Ook wij gaven meer uit dan het huidige budgetplafond, dus we hebben wat aanpassingen moeten doen. Ondanks dat zijn we ervan overtuigd dat het budgetplafond zijn uitwerking zal hebben."Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS