Formule 1

Zak Brown genoot van duel Verstappen-Norris, maar is ook kritisch: "Iemand moet Max vertellen dat..."

Uitgegeven door Bart • 5 juli 2024 18:15

Er is de afgelopen week veel gezegd over de aanvaring in Oostenrijk tussen Lando Norris en Max Verstappen. McLaren-directeur Zak Brown keek vrijdag tijdens de persconferentie in Silverstone terug op het incident en was kritisch naar Verstappen, Red Bull en de stewards. De Amerikaan vindt dat de drievoudig wereldkampioen moet worden aangesproken op zijn agressieve rijstijl.

Zak Brown


Ook Brown had genoten van het duel dat in zijn ogen wel te ver ging. "Het was episch, geweldig voor de fans en de Formule 1", zei Brown vrijdag in Silverstone. "Het was een kwestie van tijd dat ze zo'n gevecht zouden uitvechten. Het resultaat was jammer, want het was maar een licht tikje."

"Ik vind dat we meer moeten investeren in de stewards", stelde Brown. "Alleen dan krijg je meer gelijkheid en een gelijke handhaving van de regels. De FIA vindt dat ook. De stewards werken nu parttime en dat met zo'n lastig werk. Max en Lando vochten zoals je dat kunt verwachten, maar zolang niemand Max vertelt dat hij de regels overtreedt, blijft hij dat doen. Dit was een gemiste kans voor de stewards."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS