Formule 1

Yuki Tsunoda: "Het is frustrerend om als coureur een gevecht te verliezen, maar..."

Uitgegeven door HJ van Keulen • 5 mei 2024 19:32

Yuki Tsunoda kon zich via een goede kwalificatie een mooie uitgangspositie verschaffen voor de Grand Prix van Miami. Terwijl Daniel Ricciardo een gave Sprintrace ten tonele legde, nam de Japanner het stokje over in de kwalificatie.

Yuki Tsunoda

"Allereerst ben ik blij voor het team en feliciteer ik hen en Daniel met de Sprintrace! Voor mij zijn het gemengde gevoelens. Ik had de strijd tegen Lewis (Hamilton, red.) uiteindelijk verloren. Als hij geen straf had gekregen in de Sprint, zou ik op P9 zijn, en ook al was het eindresultaat P8, hij heeft me heel goed ingehaald. Als ik beter had verdedigd, denk ik dat ik voor hem had kunnen eindigen bij de finishvlag. Het is frustrerend om als coureur een gevecht te verliezen, maar ik heb er wel van genoten en het is iets waar ik van kan leren. Als coureur ben ik niet helemaal tevreden, maar ik ben blij dat ik iets terug kan doen voor het team en een punt kan scoren, vooral nadat ik gisteren niet in staat was om alles uit de auto te halen wat erin zat."

Yuki Tsunoda

“Ik ben blij dat ik de race in de top 10 kan starten, en een betere positie dan in de Sprint. De kwalificatie was niet de beste voor mij persoonlijk, maar we hebben toch Q3 gehaald. Ik was niet echt trots op mijn ronde, ik maakte geen grote fouten maar ik had het overall beter kunnen doen. Het is iets anders om te leren voor de toekomst. Het team heeft fantastisch werk geleverd en ik voelde me vanaf FP1 comfortabel en vol vertrouwen in de auto. Ik ben blij omdat ik het gevoel heb dat ik de sterke prestaties van de auto beter heb benut. Na de Sprint en onze raceprestaties kijk ik uit naar zondag!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS