Formule 1

Yuki Tsunoda geeft tekst en uitleg en baalt van vroege spin: "Het was mijn fout, sorry"

Uitgegeven door Bart • 20 juni 2021 05:37

De kwalificatie voor de Franse Grand Prix zat er snel op voor Yuki Tsunoda. De Japanner van AlphaTauri ging aan de binnenkant hard over de kerbstone, spinde en belandde met zijn achterkant in de bandenstapel. Het is niet voor het eerst dit seizoen dat Tsunoda aan het begin van een kwalificatie de fout in gaat. Op de website van het team biedt hij zijn excuses aan.



"Het was mijn fout in de kwalificatie en ik wil mijn excuses maken richting het team", zo begint Tsunoda zijn uitleg. "Ik ging te veel over de gele kerbstone bij bocht 1 en spinde eraf. Ik probeerde nog zo hard mogelijk te remmen om contact met de bandenstapel te vermijden, maar het was alsof ik aan het schaatsen was. De klap was licht, maar er is wel schade aan de achterkant van de auto."

"Het team zal vannacht nog flink moeten werken. De beste manier om dat werk terug te betalen, is met een sterke race van mijn kant. Het is moeilijk inhalen hier, maar ik ga iedere ronde zo hard mogelijk pushen. Iedere kans die ik krijg wil ik benutten."

Yuki Tsunoda

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS