Formule 1

Wordt Guanyu Zhou de eerste Chinese Formule 1-coureur?: "Heb het Chinese volkslied al ooit laten klinken"

Uitgegeven door Bart • 23 juni 2020 12:49

Door het al aangekondigde vertrek van Daniel Ricciardo heeft Renault voor 2021 een stoeltje in de Formule 1 vrij. De teamleiding heeft de laatste jaren vooral voor ervaren coureurs gekozen, maar denkt nu ook hardop over coureurs uit de eigen opleiding. Christian Lundgaard en Guanyu Zhou rijden dit jaar in de Formule 2 en zouden bij een sterk seizoen wel eens de stap naar de Formule 1 kunnen maken. Zhou droomt er al van om de eerste Chinese coureur in de F1 te worden.

Guanyu Zhou


"Ik heb het Chinese volkslied al ooit laten klinken in de Europese Formule 3 en heb de Chinese vlag laten wapperen in de Formule 2", zegt Zhou in gesprek met Motorsport.com. Vorig jaar wist de Chinees vijf keer naar het podium te rijden, maar een overwinning haalde hij nog niet. "Ik ben er erg trots op om te laten zien waar Chinezen toe in staat zijn. De resultaten laten zien wat je bereikt hebt. En als ik goede resultaten behaal, zullen mensen weten dat ook Chinese coureurs goed kunnen racen."

"Dit jaar ga ik voor een plek in de top 3 van de Formule 2", zegt Guanyu Zhou, die in 2013 de kampioen werd in de Rotax Max Euro Challenge. "Maar top 4 zou ook al goed zijn, omdat ik dan voldoende punten heb voor een superlicentie. Als er een kans is om naar de Formule 1 te gaan, zal ik die zeker aangrijpen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS