Formule 1

Wordt de exorbitante salariseis van Lewis Hamilton een dealbreaker? "Ik denk niet dat hij alle kaarten in handen heeft"

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 februari 2020 11:27 • Print artikel

De geruchten gaan dat Lewis Hamilton en Mercedes behoorlijk ver uit elkaar liggen voor wat betreft de contractonderhandelingen. De wereldkampioen Formule 1 eist een exorbitant salaris en de vraag is of de heren in Stuttgart daarin mee willen gaan. Voormalig teamgenoot van de Brit, Jenson Button, denkt niet dat het zo’n vaart gaat lopen.

Lewis Hamilton F1 wereldkampioen Mercedes

“Je moet ook naar de andere kant kijken”, zegt Button over Mercedes tegen Sky Sports. “Ze geven hem een auto die wereldkampioenschappen kan winnen. Die is niet makkelijk om te vinden, dus ik denk niet dat hij alle kaarten in handen heeft. Ik denk dat ze heel makkelijk tot een deal komen. Ze willen hetzelfde, ze winnen samen wereldkampioenschappen, meerdere jaren. Dus denk ik niet dat het een groot bespreekpunt gaat zijn. Lewis probeert het en mag misschien de bovenliggende partij worden. Maar wat een fantastisch partnerschap. En dat is wat ze proberen voort te zetten, ik denk dat echt.”

Hamilton is misschien niet eens het grootste probleem. Er gaat ook nog het gerucht dat teambaas Toto Wolff de directeursrol van Chase Carey bij Liberty Media gaat innemen. “Ze zijn het beiden”, reageert Button, als hem gevraagd wordt wie het belangrijkste is voor het F1-team van Mercedes. “Het is een teamsport. Je wint niet op jezelf in de Formule 1. Bij Mercedes, denk ik, werken nu 1.500 mensen, die de auto bouwen evenals de krachtbron. Dat zijn veel mensen die hun job juist moeten doen, dus is het één grote teamsport. Het is duidelijk dat de mensen Toto Wolff zien als degene die het team runt en Lewis Hamilton, de grote ster, de coureur. Ze zijn beiden erg belangrijk voor het team en Lewis heeft het exceptioneel goed gedaan. Aan hem is altijd een auto gegeven om te vechten voor het wereldkampioenschap, maar hij heeft de prestatie wel zelf geleverd.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS