Formule 1

Wisselende reacties waaronder Verstappen over Pirelli's regenbanden: "Deze banden zijn niet warm te krijgen"

Uitgegeven door Bart • 8 september 2019 04:01

De weersomstandigheden voor zondag zien er niet goed uit. In de ochtend wordt veel regen voorspelt, daarna kan het een periode met droger weer verwacht worden. Wel blijft de kans op een regenbui ook in de middag. Op vrijdag verliep de eerste vrije training op vrijdag in aanloop naar de Grand Prix van Italië ook deels onder natte omstandigheden. De coureurs startten op regenbanden en reden later ook op intermediates. Tijdens de sessies kwamen Kimi Raikkonen en Sergio Perez in de muur tot stilstand. De Mexicaan van Racing Point was totaal niet te spreken over de intermediates van Pirelli. "Je hebt totaal geen grip, deze banden zijn niet warm te krijgen", zei Perez tegen Inside Racing.



"Het was heel moeilijk om deze banden op te warmen en dan wordt het lastig om grip te vinden", aldus Perez. "Als je de achterkant eenmaal kwijt bent, is het erg moeilijk. Als je eenmaal begint te slippen aan de achterkant, breekt hij meteen uit. Deze banden zijn zeker niet de makkelijkste om mee te werken."

Max Verstappen zei over de boordradio dat hij niet verbaasd was over de crashes, omdat de regenbanden extreem hard zijn. Charles Leclerc was een stuk positiever over de banden. "Het was oké, ik ben eigenlijk best wel tevreden met deze banden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS