Formule 1

Wintertests Barcelona race tegen de klok voor Renault, shakedown op zaterdag onzeker

Uitgegeven door Bart • 12 februari 2019 16:18 • Print artikel

Renault heeft bij de presentatie van de nieuwe auto RS19 toegegeven dat de auto nog niet helemaal klaar is voor de testen in de Barcelona van komende week. Het team zou komende zaterdag een shakedown houden om de auto te testen, maar het is momenteel nog niet duidelijk of deze promotionele filmdag door kan gaan. Teambaas Cyril Abiteboul denkt dat het team de eerste testdag in Barcelona kan gaan halen. "Het is super tight", zegt de Fransman in gesprek met Motorsport. "Maar we gaan ervan uit dat we de test halen. De shakedown op zaterdag is echter onzeker."

Renault RS19


Over de start van de wintertest op maandag is Abiteboul vaag. "Op dit moment zijn we nergens 100 procent zeker van. Er zullen twee coureurs aanwezig zijn, we zullen een motorhome hebben en een werkend koffiezetapparaat. Dat is voor nu het enige dat zeker is."

De nieuwe regels op het gebied van aerodynamica zorgen ervoor dat Renault tot het uiterste gedwongen wordt. "Normaal roepen we hard over late regelwijzigingen, maar ik geloof dat we niet het enige team zijn dat daarmee om moet goed."

Als Renault de strijd met de topteams wil aangaan, zal het agressief te werk moeten gaan, maar Abiteboul wil dat aspect niet te ver pushen. "Er is een directe gevolg van de tijd die je in de windtunnel spendeert en hoe competitief je bent. We balanceren continu op het randje, maar misschien zijn we daar wel over heen gegaan. We werken hard om alles op tijd af te krijgen en op tijd klaar te zijn voor de tests."

"Voor volgend jaar zullen we het misschien wat conservatiever aanpakken. Het gaat niet alleen om prestatie, maar ook om betrouwbaarheid. Je wilt geen shakedown houden en er daar achter komen dat iets niet werkt. We zijn een stap te ver gegaan en dat gaan we analyseren voor volgend jaar."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS