Formule 1

Winnen met een Ferrari in Silverstone, Carlos Sainz: "Een dag die ik nooit zal vergeten!"

Uitgegeven door Peter Vader • 3 juli 2022 19:02

Als het claimen van zijn eerste Formule 1-poleposition tijdens de kwalificatie op zaterdag een carrièrehoogtepunt was voor Ferrari's Carlos Sainz, dan bracht het claimen van zijn eerste Grand Prix-overwinning in 150 starts, zijn vreugde naar een geheel nieuw niveau. Sainz verloor aanvankelijk de leiding bij de start aan Max verstappen, maar een rode vlag voor een enorm ongeval met Zhou Guanyu, betekende dat alles bijna een uur te laat werd gereset voor de herstart. Deze keer was Sainz in staat om het moeilijk te maken en Verstappen af te weren bij het doorkruisen van de openingsbochten - alleen om te bezwijken onder de intense druk en wijd te rennen in ronde 9, waardoor Verstappen de controle overnam.

Carlos_Sainz_glorieus_winnaar GP Groot Brittannie 2022

"Het was niet gemakkelijk"
"Het was niet gemakkelijk", zei hij na afloop tegen de media in het parc fermé. "Ik worstelde nogal met de balans, vooral op de medium-banden. Max dwong ons om héél hard door de snelle bochten te rijden, hij duwde de boel goed op". Verstappen viel vervolgens uit de strijd en Sainz' belangrijkste rivaal voor de raceoverwinning was zijn Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc, ondanks dat de Monegask in de eerste ronden schade aan de voorvleugel opliep. Leclerc leek sneller en was op weg naar de overwinning totdat een late safetycar vanwege de uitvalbeurt van Esteban Ocon aan Sainz de kans gaf om over te schakelen op zachte banden en met deze nieuwe banden zijn P1 teruggreep, waarbij hij met succes wegreed en zijn overwinning veiligstelde.

“Ik bleef erin geloven”
"De hele tijd bleef ik erin geloven en probeerde ik in de race te blijven", zei de gelukkige Spanjaard in een bericht van f1i. "En toen gaf de safetycar me de kans om er weer in te stappen. Je kunt je mijn zenuwen voorstellen bij die herstart van de safety car en om het dan toch voor elkaar te krijgen en dan ook de overwinning te pakken!" voegde hij toe. "Ik weet niet wat ik moet zeggen", zei hij na afloop, terwijl hij zich koesterde in zijn succes en zijn grote doorbraak. "Om mijn eerste Grand Prix na 150 races later te winnen met een Ferrari op Silverstone, ik kan ècht niet om meer vragen. Silverstone is een speciale plek voor mij.", legde hij uit.
"Ik heb mijn eerste overwinning ooit hier in de Formule BMW behaald in 2010, en nu heb ik precies hetzelfde bereikt in de F1 met Ferrari. Het is verbazingwekkend", vervolgde hij. "Het is een heel speciale dag, een dag die ik nooit zal vergeten, een heel bijzonder weekend in het algemeen!"

Sainz populair bij de fans
De overwinning van Sainz bleek erg gewild bij de racefans op Silverstone. Afgezien van een overwinning voor de lokale held Lewis Hamilton, die als derde eindigde achter Sergio Perez, had er geen groter gejuich kunnen zijn dan voor Sainz toen hij naar de top van het podium stapte. "Iedereen bedankt voor de steun en het gejuich", erkende hij. "Lewis was er vandaag mee bezig, hoorde ik. Het was één van zijn dagen. Maar we hebben het volgehouden en ik ben ongelooflijk blij."

Carlos_sainz_Nr55_actie

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS