Formule 1

Williams snakt naar feedback van ervaren Kubica: "Redelijk belangrijke upgrade mee"

Uitgegeven door Johann Petermann • 11 mei 2018 06:22 • Print artikel

Robert Kubica zal zijn eerste vrije training van het jaar doen voor Williams in Barcelona en het team kijkt uit naar de feedback van de Pool. Net als alle andere concurrenten zal de renstal uit Grove een ge-update auto brengen op het Circuit de Barcelona - Catalunya. Het team heeft dit weekend punten hard nodig aangezien ze laatste staan in de constructeurs stand met een schamele 4 punten. Het team krijgt al het hele jaar kritiek op hun zogenaamde ‘pay drivers’ Lance Stroll en teamgenoot Sergey Sirotkin. De Rus kreeg als kers op de taart nog een gridstraf aan zijn broek na de vorige race in Bakoe.

Robert Kubica

“Barcelona is de eerste race waar je altijd veel upgrades ziet omdat de logistiek vanuit vrachtwagens gebeurt in plaats van vliegtuigen zoals we de eerste 4 Grands Prix hebben gedaan,” zei hoofd technische zaken van Williams Paddy Lowe. “We nemen een redelijk belangrijke upgrade mee maar waarschijnlijk niet veel anders dan de meeste teams.”

Lowe kijkt erg uit naar de mogelijkheid om de mening van Kubica over de FW41 te horen na de eerste vrije training. “Het wordt een druk weekend voor ons, Robert doet FP1 en dat gaat zijn eerste van drie vrije trainingen dit jaar worden. Op de vrijdag hebben we een druk programma en we willen graag de feedback van Robert over de auto horen. Hij rijdt in plaats van Sergey maar die heeft in het voorseizoen al veel getest hier dus zal hij niet veel missen.”

Alle Formule 1 teams blijven ook na dit weekend in Barcelona voor de eerste in-season test van 2018. Kubica zal dan ook meer kilometers maken aangezien hij samen met Brits talent Oliver Rowland staat ingedeeld voor twee dagen. “We hebben ook twee testdagen na de race met onze jonge coureur Oliver Rowland waar Robert ook aan mee zal doen,” bevestigt Lowe. “We hebben enorm veel dingen gepland om te doen in die twee korte dagen om de ontwikkeling van de auto zo goed mogelijk te laten verlopen”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS