Formule 1

‘Williams kondigt aantrekken Kubica aan in Abu Dhabi’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 19 november 2018 12:58 • Print artikel

Als we Poolse nieuwsbronnen moeten geloven, dan kondigt Williams deze week tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi Robert Kubica aan als tweede vaste rijder. Eerder werd al bekend gemaakt dat het aantrekken van Kubica al voor 90 procent zeker was, alleen wist nog niemand wanneer.

Robert Kubica

Kubica reed het afgelopen jaar al voor Williams als derde rijder en kwam dus ook niet veel verder dan een aantal vertoningen in VT1. Nu begint het er sterk op te lijken dat Kubica, die na zijn rallycrash in 2011 praktisch gezien nog maar met één hand kan rijden, een fulltime zitje krijgt. De Pool werd ook in verband gebracht met een testrol bij Ferrari, maar de kans is groot dat hij zal kiezen voor de kans op het rijden van races.

De Poolse journalist Cezary Gutowski plaatste op Twitter dat Kubica aanstaande donderdag definitief te horen zou krijgen of de deal doorgaat. Eerder kwamen ook Sergey Sirotkin, Nyck de Vries, Esteban Ocon en Esteban Gutierrez in aanmerking voor de rol van tweede coureur bij het Britse team.

Één van de factoren die enorm zal hebben meegeholpen is het sponsorgeld dat Kubica kan meebrengen naar het team. Williams lijdt al een tijdje aan een gebrek aan financiëring en staat de laatste paar jaren bekend als het paradijs voor paydrivers. Indirect maakt de deal Kubica ook één van die paydrivers, maar wel één met een behoorlijke reputatie binnen de sport.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS