Formule 1

Williams F1 Team wil minder, minder en minder in tegenstelling tot...

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 augustus 2019 15:10 • Print artikel

Terwijl de eigenaar van de Formule 1, Liberty Media, druk doende is met het opstellen van de Grand Prix kalender voor 2020 waaronder de Dutch Grand Prix op het circuit van Zandvoort, hoopt Williams dat het er niet meer worden dan 22 per jaar. Het liefste wil het Britse team minder GP's.

Formule 1 2019 Williams


Naast Nederland komt er ook een race in Vietnam, maar Claire Williams had het liever anders gezien. De teambaas van Robert Kubica en George Russell zei tegen Planet F1: "Het aantal van 21 races is naar mijn mening het maximum. Persoonlijk zou ik er zelfs minder willen zien want je moet kijken naar de vraag en aanbod. Het is eenvoudig economie wat ook opgaat voor het racen. Als je te veel evenementen op de kalender zet is het te veel voor mensen om het te consumeren zeker als er al zoveel competitie is in de markt als het op sportevenementen aankomt."

Niet alleen het aantal races voor de fans is haar zorg maar ook voor het team zelf. "Een ander punt van zorg is personeel," vervolgde Williams. "Als je een groter aantal races hebt legt het meer druk bij je personeel gezien het prestatie perspectief en wat ze aankunnen. Hoe vaak willen ze weg zijn, een werk/privé balans is moeilijk. Met kleinere teams zoals het onze is het lastig hoe we het moeten managen met meer dan 21 races op de kalender."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS