Formule 1

Williams F1 heeft een achterstand van lichtjaren! George Russell: "Voorlopig heeft het geen zin om..."

Uitgegeven door Bart • 23 maart 2019 11:04 • Print artikel

Het geplaagde team van Williams benadert de eerste Grands Prix van 2019 als testsessies. Doordat het Britse team 2,5 testdag miste in Barcelona, is het gat naar de staart van het veld enorm. George Russell en Robert Kubica kwalificeerden zich als voorlaatste en laatste en eindigden de race op meer dan twee ronden achterstand op de zestiende en zeventiende positie. De problemen zijn volgens George Russell zo fundamenteel dat er de komende races nog niks verwacht mag worden van Williams en dat het herstel mogelijk nog maanden kan gaan duren.

George Russell


"Persoonlijk was het nog wel een beetje bevredigend dit weekend", zegt Russell na zijn debuutrace in Melbourne. "Zaterdag was een goede dag voor me en verliet ik het circuit met mijn hoofd omhoog. We wisten wat ons tijdens de race te wachten stond. Het was geen eerlijk gevecht met Robert, omdat hij bij de start wat schade opliep. Het enige dat we konden doen, was de auto naar de finish rijden om zo veel mogelijk te leren over de auto."

"We moeten deze eerste races benaderen als testsessies, omdat we in snelheid zo ver achter liggen", is Russell realistisch. "We moeten de auto volledig begrijpen en kijken wat wel werkt en wat niet. Voorlopig heeft het geen zin om de afstelling zo strak te zetten, omdat we te veel snelheid missen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS