Formule 1

Wil Liberty Media al weer van de F1 af? "Wordt moeilijk om een koper te vinden"

Uitgegeven door Bart • 9 februari 2019 18:18 • Print artikel

De Formule 1 heeft na de overname van Liberty Media nog niet de gewenste veranderingen ondergaan. De voorspelbaarheid is groot en de actie op de baan gering. Vanaf 2021 moeten forse veranderingen het eigenaarschap van de Amerikanen kleur gaan geven, maar er circuleren ook geruchten dat Liberty Media de F1 al weer van de hand wil doen. De Amerikanen ontkennen dat ten stelligste en volgens de voorzitter van de Russische motorsport federatie Igor Yermilin zal het lastig worden om een koper voor de F1 te vinden.

Max Verstappen


"Het huidige management wilde de Formule 1 verbeteren, maar zij komen er ook achter dat dat enorm lastig is", zegt Yermilin tegen het Russische Sportbox. "Ze hebben geen ervaring en slagen er niet in het proces onder controle te houden. Niet zoals Bernie Ecclestone dat voor elkaar kreeg. Alle onzekerheden voeden geruchten als een mogelijke verkoop."

"Het zal enorm lastig worden om een koper te vinden nu de Amerikanen zo veel geld hebben uitgegeven", vervolgt de Rus. "Ze zullen het met winst willen verkopen, maar ik denk niet dat iemand zo gek is om dat bedrag te betalen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS