Formule 1

Wie wordt teamgenoot van Max Verstappen? Horner over Fernando Alonso: "Overal waar hij naar toe gaat..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 augustus 2018 07:11 • Print artikel

Het is zeer onwaarschijnlijk dat Fernando Alonso een kans gaat krijgen om Daniel Ricciardo bij Red Bull te vervangen en teamgenoot wordt van Max Verstappen. Het Formule 1-team heeft een vervanger nodig nu de Australiër onverwacht liet weten aan het einde van het seizoen te vertrekken naar Renault.

Fernando Alonso

"Ik heb enorm respect voor Fernando", zegt teambaas Christian Horner tegen de officiële site van de Formule 1. "Hij een groot coureur, een fantastische rijder. Maar ik denk dat het erg lastig is om te zien... Hij lijkt overal waar hij naar toegaat een beetje chaos te creëren. Ik ben er niet zeker van of dit het gezondste is voor het team om Fernando zich bij het team te laten voegen."

Red Bull heeft sinds Mark Webber geen coureur meer van buiten het opleidingsprogramma ingezet. De teambaas geeft ook toe dat ze niet kijken om een ervaren coureur naast Max Verstappen te nemen. "Onze voorkeur is om door te gaan met investeren in de jeugd, in plaats van een coureur te nemen die duidelijk tegen het einde van zijn carrière zit", zegt de Brit.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS