Formule 1

Wie vindt Helmut Marko de beste coureur na Max Verstappen?

Uitgegeven door Bart • 27 januari 2020 11:29 • Print artikel

Max Verstappen verlengde eerder deze maand zijn contract bij Red Bull tot en met het seizoen 2023. Zijn leeftijdgenoot Charles Leclerc deed hetzelfde door zijn contract bij Ferrari open te breken tot en met 2024. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zijn dit ook de beste coureurs op de huidige F1-grid. "Wie de beste coureur is buiten het Red Bull-programma? Dat is duidelijk Charles Leclerc", zegt Marko in gesprek met Motorsport Total.

Helmut Marko


Marko geeft in het interview aan dat hij trots is op het Red Bull junior programma. "Als jonge coureurs de keuze hebben, zullen ze altijd eerst voor Red Bull kiezen. We hebben ons systeem en hebben laten zien dat het werkt. Daar sluiten geen compromissen en onze contracten zijn eerlijk."

Ondanks het succes van de opleiding heeft Marko ook enkele wijzigingen moeten doorvoeren, omdat het steeds lastiger is om racetalent te spotten in het karten. "Een voorbeeld daarvan is Oliver Oakes die wereldkampioen was in de kart, maar niet presteerde in een Formule-auto."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS