Formule 1

Wie is de ideale teamgenoot voor Max Verstappen? Ricciardo, Gasly, Albon of nog iemand anders?

Uitgegeven door Peter Vader • 19 oktober 2019 13:30 • Print artikel

Tijdens een Tag Heuer-evenement in Amsterdam zei Max Verstappen tegen Motorsport.com over zijn voorkeuren voor teamgenoten, dat het perfecte scenario voor hem was toen hij samen met Daniel Ricciardo één team vormde. "Ik wil graag sparren met iemand waarmee ik in een echte strijd kan zijn verwikkeld en die mij ook naar grotere hoogten kan duwen", zei Verstappen, die van begin 2016 tot eind vorig jaar teamgenoot was van Ricciardo.

Max_Verstappen_Daniel_Ricciardo_Red_Bull F1


Ideale situatie
“Ik denk dat ik die ideale situatie met Daniel had. Toen ik bij het team kwam, was ik natuurlijk meer een groentje en hij was er al een paar jaar. Dan kun je mooi leren en opbouwen, maar op een gegeven moment werd het ook moeilijker voor hem, omdat we de hele tijd heel dicht bij elkaar zaten.”

Teambelang
Terwijl de rivaliteit met een sterke teamgenoot intenser is, zegt Verstappen dat het ook beter is voor een team, omdat het hierdoor sneller vooruitgang boekt met de auto. "Uiteindelijk is dit ook erg belangrijk voor het team", voegde hij eraan toe. “Je wilt ook iemand die qua configuratie in dezelfde richting werkt en dezelfde dingen uit de auto wil halen. Dan kun je de auto ook veel beter ontwikkelen. Dan kun je bijvoorbeeld de auto's op een vrijdag op verschillende configuraties zetten, als je op beide coureurs kunt vertrouwen om de juiste informatie te krijgen. Deze dingen zijn erg belangrijk voor mij, maar ook voor het team.” Gevraagd naar zijn mening over de voortgang van nieuwe teamgenoot Alex Albon, zei Verstappen: "Ik denk dat het beter gaat. Dit is natuurlijk zijn eerste jaar in de Formule 1, dus je kunt niet van hem verwachten dat alles meteen goed gaat, ook qua feedback en zo. Maar tot nu toe gaat alles goed."

Wat gaan ze doen?
Het eigen contract van Verstappen met Red Bull loopt tot eind 2020, en de kansen van het team om hem te behouden zullen afhangen van de hoeveelheid vooruitgang die het team volgend jaar kan maken. Maar met voortdurende onzekerheid over welke regels er voor 2021 gaan komen, zegt Verstappen dat de gedachten en beslissingen over zijn toekomst op de lange termijn nu moeten worden uitgesteld. Op de vraag hoe lang hij nog bij Red Bull zal zijn, zei hij: “Moeilijke vraag. Dat weet ik ook niet. Natuurlijk heb ik nog steeds een contract voor volgend jaar, en daarna zijn er ook nieuwe regels die nog niet zijn uitgewerkt. Eigenlijk heeft iedereen dus te maken met die cruciale vraag: wat gaan ze doen? Dus ik denk dat ik in dat opzicht niet de enige ben.” Hij voegde hieraan nog toe: “Iedereen wil uiteindelijk winnen, dus je wilt altijd voor het snelste team rijden. Maar ik geloof dat we er wel weer staan als Red Bull-team. Natuurlijk hebben ze al vier wereldkampioenschappen op een rij gewonnen, en we zijn net aan een nieuw partnerschap met Honda begonnen. Dat kost nou eenmaal tijd. Daarom moet het doel voor volgend jaar zijn dat we het ècht laten zien. En dan zullen we zien wat er daarna gebeurt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS