Formule 1

Wereldwijd publiek enthousiast over indrukwekkende onthulling van eerste twee auto's van VinFast in Parijs

Uitgegeven door Johan Vis • 6 november 2018 13:28 • Print artikel

Wereldwijd bekeken ruim acht miljoen mensen de internationale onthulling van VinFast, de eerste grote autofabrikant uit Vietnam, tijdens de Paris Motor Show. Tijdens deze motorsalon trokken de eerste twee modellen van dit nieuwe merk, de LUX A2.0 sedan en de LUX SA2.0 SUV, de aandacht van de pers en autofans uit de hele wereld, en ook van het mondiale stijlicoon David Beckham.

VinFast

VinFast is de eerste Vietnamese fabrikant die heeft deelgenomen aan een grote internationale motorsalon. De nieuwe automodellen van het bedrijf worden midden 2019 in Vietnam gelanceerd. Met een duurzame financiŽle ondersteuning van moedermaatschappij Vingroup en in samenwerking met vooraanstaande technische en designpartners, zijn de eerste twee auto's van VinFast ontwikkeld volgens internationale normen en zij weerspiegelen op perfecte wijze de kernwaarden en de filosofie 'Vietnamees - Stijl - Veiligheid - Creativiteit - Pioniers' van het bedrijf.

De komst van VinFast op de mondiale automarkt trok de aandacht van AUTOBEST, een vooraanstaande Europese organisatie die awards op het gebied van autotechniek uitlooft en voor de allereerste keer de prijs 'A Star Is Born' uitreikte, en wel aan VinFast. "Het was onze ambitie om Vietnam tijdens de motorsalon in Parijs tot een speler op de internationale automarkt te maken," aldus James De Luca, CEO van VinFast. "We hebben ons bij VinFast goed op deze gedenkwaardige gelegenheid voorbereid en hebben veel grote uitdagingen overwonnen. Wij zijn er heel trots op dat de introductie van VinFast en onze eerste twee modellen op de wereldmarkt zulke positieve reacties hebben mogen ontvangen.

"De interesse van de internationale media, de automobielindustrie, belangrijke gasten en het publiek overtrof al onze verwachtingen. Wij voelen ons ook geŽerd dat ons op onze allereerste salon een prijs is toegekend. Het succes van ons internationale debuut in Parijs vormt een inspiratie voor VinFast voor het volgende deel van onze reis, waarin we onze familie van auto's van wereldklasse zullen produceren die voldoen aan internationale kwaliteitsnormen en de verwachtingen van onze klanten."

Hulde van internationale pers voor visie van VinFast

De wereldwijde pers was gefascineerd door het ongelofelijke verhaal van VinFast, en de lancering van de LUX A2.0 sedan en de LUX SA2.0 SUV werd breed uitgemeten in publicaties overal ter wereld.

Het debuut van het merk in Parijs trok wereldwijd de aandacht van journalisten. De uitzending van de presentatie werd wereldwijd door ruim acht miljoen kijkers bekeken: in Vietnam werd het evenement live per satelliet op VTV 1 (de grootste omroep van Vietnam) uitgezonden en in de rest van de wereld keken mensen via social media en internet.

Steun van wereldwijde A-lijst superster voor een wereldwijd merk

David Beckham woonde de persconferentie van VinFast bij, wat het merk hielp zijn ambitie te illustreren om op het hoogste internationale niveau te werken en moderne auto's met geavanceerde technologie van wereldklasse te bouwen.

"Vietnam is zo'n mooi land en ik zie hoe het designteam van VinFast erin is geslaagd een deel van die pracht tot uitdrukking te brengen in de lijnen van deze verbluffende nieuwe auto's", aldus Beckham. "Ik vind het prachtig dat ik er hier in Parijs bij kan zijn om de komst van een nieuwe autofabrikant op de wereldmarkt te vieren. De passie die u allemaal voor auto's hebt, is besmettelijk. Het is een inspirerend verhaal en ik voel me bevoorrecht dat ik er hier, op dit belangrijke moment, bij mag zijn."

Miss Vietnam 2018, Tran Tieu Vy, was ook bij de persconferentie aanwezig.

VinFast ontvangt speciale 'A Star Is Born'-award in Parijs

Het indrukwekkende debuut van VinFast werd nog benadrukt door de presentatie van de 'A Star Is Born'-trofee die door AUTOBEST, een vooraanstaande Europese organisatie voor autotechnische awards, werd uitgereikt. Dit eerbewijs werd toegekend door een panel van onafhankelijke schrijvers over auto's uit heel Europa.

Voorzitter Dan Vardie van AUTOBEST presenteerde de trofee tijdens een speciale ceremonie in de VinFast-stand op 3 oktober. "Wat VinFast doet, is buitengewoon," gaf Vardie aan. "Dit merk heeft in Vietnam binnen 12 maanden twee modellen ontwikkeld en gebouwd in een volledig nieuwe, geavanceerde fabriek die geschikt is voor massaproductie. Nog indrukwekkender is dat de plannen en ambities van VinFast veel verder gaan dan alleen het opzetten van een automobielbedrijf: ze liggen aan de basis van Vietnam als automobielfabrikant op internationaal niveau. Het is ons een eer de krachttoer van VinFast met de 'A Star Is Born'-trofee te mogen belonen, de allereerste keer dat er in deze categorie van AUTOBEST een prijs wordt uitgereikt."

VinFast verwelkomt hoogwaardigheidsbekleders en duizenden bezoekers

De positie van VinFast als vertegenwoordiger van Vietnam op het internationale podium werd duidelijk gemaakt toen het merk een aantal belangrijke gasten ontving tijdens de 2-weken durende show in Parijs. De Vietnamese ambassadeur in Frankrijk, zijne excellentie Nguyen Thiep, was een speciale gast tijdens de persconferentie op 2 oktober en de prijsuitreiking van AUTOBEST de volgende dag. De heer Dao Du Toan, adjunct secretaris van het partijcomitť in Hanoi, stond aan het hoofd van een delegatie van het comitť die de VinFast-stand op 5 oktober bezocht.

VinFast hield op 6 oktober ook een speciale 'Vietnam-dag' in de stand, die door ruim 1000 Vietnamezen woonachtig in Parijs werd bezocht. De heer Nguyen Duc Khuong, president van de mondiale Vietnamese Vereniging van Wetenschap en Professionals, zei: "Vietnam-dag was een trots moment voor ons. Wij konden onze culturele waarden aan onze internationale vrienden laten zien en het succes van Vingroup - de nieuwste vertegenwoordiger van Vietnam in de wereld - met hen delen."

Voor bezoekers aan de salon werd een tipje van de sluier opgelicht over de rijke cultuur van Vietnam en de traditionele manier van leven tijdens een indrukwekkende acrobatenshow die de transformatie liet zien van het land tot een dynamische, innovatieve en krachtige industriŽle economie. De professionele dansgroep Lune Productions produceerde deze show die op elk van de persdagen en twee keer per dag op alle showdagen werd opgevoerd en de aandacht trok van zowel de Vietnamese gemeenschap als het internationale publiek.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS