Formule 1

Wereld van verschil in de F1: "Vorig jaar hadden we veel problemen, nu is het compleet het tegenovergestelde"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 22 maart 2019 18:11 • Print artikel

Ondanks dat de prestaties van Ferrari afgelopen weekend wat te wensen overliet met de vierde en vijfde plaats tijdens de Australische Grand Prix, heeft Sebastian Vettel toch het gevoel dat ze het dit jaar beter voor elkaar hebben. "We hebben alle ingrediënten die we nodig hebben voor het kampioenschap", zei Vettel tegen Express.co. "We hebben een goede auto en dat weten we. Afgelopen weekend waren we niet competitief genoeg maar we komen terug. Vorig jaar hadden we na de wintertests problemen met de auto. De auto gedroeg zich toen niet zo als we wilden. Dit jaar is het compleet het tegenovergestelde. De auto doet precies wat we willen."

Ferrari Vettel GP Australie 2019

"Vorig jaar hadden we heel wat problemen, vooral met de achterkant van de auto. Dat probeerden we goed te maken, maar dat zorgde weer voor heel veel onderstuur. De snelheid in de race was op zich prima, maar we hadden steeds veel problemen tijdens de kwalificatie. Toen we vorig jaar eenmaal in Bahrein waren, konden we gelukkig heel wat problemen verhelpen en haalden we de juiste snelheid uit de auto", aldus de meervoudig wereldkampioen.

"Dit jaar lopen we niet tegen deze problemen aan. Maar ik moet toegeven dat de auto en alle berekeningen kloppen. Alleen missen we nog iets. Op dit moment heb ik nog geen antwoorden, maar ik weet zeker dat we de juiste oplossingen weten te vinden. Want deze auto is beter dan dat we ooit hebben gehad. Niet alleen tijdens de race, maar gedurende het gehele weekend!"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS