Formule 1

Wel of geen goed vooruitzicht Verstappen? Red Bull verwacht vijf motorwissels: “Prestatievermogen veel belangrijker, schade gaat...”

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 januari 2019 11:21 • Print artikel

Red Bull heeft vanaf dit seizoen de Honda F1-motor ter beschikking en de eerste geluiden rond de samenwerking tussen het team en de motorenfabrikant zijn positief. Dr. Helmut Marko verwacht dat Red Bull nu al voor de wereldtitel gaat strijden met Max Verstappen en Pierre Gasly. Dat zal naar verwachting wel met wat straffen voor motorwissels gaan zijn. Dat is minder positief, wat wel positief is dat Marko gisteren onthulde dat Verstappen in 2019 de beschikking krijgt over een party-modus.

Red Bull Racing Max Verstappen

“Er gaat al een echte kwalificatie power-modus zijn, dus hoeven de coureurs zich niet altijd te herstellen na de start”, zei Marko tegen Auto Motor und Sport, waarvan hij hoopt dat dit genoeg gaat zijn om zich te meten met Mercedes en Ferrari. “We hebben de wereldtitel al gepland voor 2019. We verwachten dit seizoen vijf motoren te gebruiken, maar we gaan de wissels verstandig plannen. De schade gaat klein zijn. Prestatievermogen gaat veel belangrijker zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS