Formule 1

Wel degelijk interesse vanuit overheid voor de F1 in Nederland: "Het is niet dat we 20 à 30 miljoen op tafel gaan leggen, maar.."

Uitgegeven door Stefan Kerk • 2 december 2018 06:27 • Print artikel

VVD-woordvoerder Sport Rudmer Heerema heeft zich in een interview met Rick Nieman uitgelaten over de mogelijke politieke betrokkenheid bij het organiseren van een Formule 1 Grand Prix in Nederland. Volgens Heerema is de kans dat er een Grand Prix komt boven de 90 procent, maar er moeten nog afspraken gemaakt worden over de financiering van de kosten die het organiseren met zich meebrengt.

Zandvoort

Er is weldegelijk interesse vanuit de overheid om een race te organiseren, maar Heerema laat wel weten dat Den Haag niet geheel gaat opdraaien voor de kosten: “Het is niet dat we 20 à 30 miljoen op de tafel gaan leggen om de race hier naartoe te brengen. We zullen duidelijk afspraken moeten maken over hoe de financiën geregeld moeten worden. Een deel moet komen van Zandvoort, een deel van de provincie Noord-Holland en een deel zal door de overheid bekostigd worden.”

Heerema laat verder weten dat de overheid wil kijken naar andere manieren om het circuit te helpen: “We kunnen helpen met de aanleg van wegen richting het circuit, meehelpen aan de organisatie van andere evenementen of het samenbrengen van verschillende partijen om de zaken te bespreken.”

De VVD-woordvoerder ziet wel de voordelen van het organiseren van een Grand Prix in Nederland: “Je moet nagaan dat er soms wel honderden miljoenen mensen kijken naar een race. Je zet met een goed georganiseerde race je land op de kaart. Daarnaast is het zo dat een succesvolle race je investering soms wel kan vertienvoudigen.”

Ook Assen is nog altijd in de race om een Formule 1-race te organiseren, maar volgens Heerema is Zandvoort de favoriet om een eventuele race te organiseren: “Assen heeft zich neergelegd bij het feit dat ze de tweede keuze zijn voor hem Formule 1-management, dus als Zandvoort de zaken voor elkaar krijgt, dan zullen zij de race organiseren.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS