Formule 1

Weet Max Verstappen meer...?: "Ik denk dat het bijna zeker is welke motor het gaat worden, maar..."

Uitgegeven door Daan Daniels • 11 juni 2018 10:11 • Print artikel

Red Bull-teaambaas Christian Horner heeft gezegd dat zijn team deze maand de beslissing neemt over de motor voor 2019. Momenteel rijdt Max Verstappen rond met een Renault-motor, maar de kans is groot dat het team volgend seizoen net als Toro Rosso kiest voor Honda. "Ik denk dat het bijna zeker is welke motor het gaat worden, maar het is nog niet helemaal beslist. Ik vertrouw op het team dat ze de juiste beslissing maken. Ze willen er even de tijd voor nemen", aldus Max Verstappen tegen De Telegraaf.

null


De relatie tussen Red Bull en de huidige leverancier Renault stond met name vorig jaar op springen. Teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko hadden in Canada nog een paar keer uitvoerig overleg met Renault-baas Cyril Abiteboul. Hij ziet een verlenging van de samenwerking wel zitten.

Toch worden de geluiden steeds hardnekkiger dat Red Bull kiest voor de motoren van Honda. De Japanners, die nu Red Bulls satellietteam Toro Rosso van een krachtbron voorzien, lijken net als Renault een stap voorwaarts te hebben gemaakt in vergelijking met de sukkelende jaren bij McLaren.

Nu 20 Euro korting op jouw kaarten voor de Grand Prix van Duitsland? Als je met een grote groep gaat, kan dit voordeel als snel oplopen. Profiteer vandaag nog en gebruik deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

Gebruik de kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS